Lyssna t o m 4 maj 2014

Radionovellen Beslutet av Kristina Ohlsson

Beslutet är Kristina Ohlssons novell specialskriven för Sveriges Radios lyssnare. Den handlar om ett äktenskap som är på upphällningen. Utåt sett är makarna det perfekta paret som lever det perfekta livet. Men under ytan är det illa ställt. Vem är egentligen hustrun som lyckats överleva två äkta män, den s k Svarta Änkan? Och vad planerar make nr 3 för att röja henne ur vägen?

Lyssna på Beslutet och låt dig överraskas, för ingenting blir som planerat.

Kristina Ohlsson är född 1979 och jobbade tidigare som säkerhetspolitisk analytiker vid Rikspolisstyrelsen. Hon har också arbetat  på UD, Försvarshögskolan samt som counter Terrorism Officer vid OSSE (Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa). Numera är hon författare på heltid och har skrivit fem  spänningsromaner varav den senaste är Davdisstjärnor.

Hon har också skrivit barnböcker och fick 2013 SR:s Barnens romanpris för  Glasbarnen.

Petter Andersson är anställd på Smålands Musik och Teater, där han just nu är aktuell i Den flygande handläggaren av Gertrud Larsson. Har genom åren också varit verksam skådespelare i Italien. Han har turnerat med Romeo och Juliakören från Dramaten i ett flertal produktioner och i höstas medverkade han i Lukas Moodysons långfilm Vi är bäst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista