1 av 2
Negar Naseh Foto TT Bild
2 av 2
Evabritt Strandberg Foto Anders Wiklund TT
lyssna på ljudfilen till 17 juli 2014

Radionovell av Negar Naseh: B-Symptom

I dagens radionovell, B-symptom av Negar Naseh, i uppläsning av Evabritt Strandberg, möter vi Ingela en medelålders kvinna mitt i yrkeslivet som en tid misstänkt att det är något som är fel med hälsan. Ingela vill njuta av tillvaron och sällskapet med den vuxna dottern men efter ett läkarbesök förstår hon att det finns fog för oron.

Negar Naseh är en av årets mest uppmärksammade debutanter med romanen ”Under all denna vinter” som handlar om ett laddat möte mellan en mor och hennes vuxna dotter. De yttre händelserna i romanen är inte dramatiska, det är under ytan allting sker. Negar Naseh har beskrivit sin roman som en skildring av en tillblivelseprocess som hon tror alla barn måste gå igenom för att kunna skapa en ny relation till sina föräldrar, eller i det här fallet en mor.
Negar Naseh bor i Uppsala och studerar till läkare.

Evabritt Strandberg har under våren skapat rubriker efter sin roll i den uppmärksammade filmen ”The quiet rore” där hon spelar en döende kvinna som tar en drog för att återuppleva en del av sitt liv.

Sitt genombrott som skådespelare fick hon redan i Bo Widerbergs film Kärlek 65 och hon har arbetat på såväl Dramaten som Riksteatern och Göteborgs Stadsteater. Vi har också kunnat se henne i åtskilliga TV-teateruppsättningar, senast som modern i Gustav III. Hon debuterade som regissör 2006 då hon satte upp LisaLouise av Majgull Axelsson på Borås Stadsteater.

Evabritt Strandberg är också vissångerska och har ofta tolkat Jaques Brel, Edith Piaf, Lars Forssell och Cornelis Vreeswijk på såväl scen som på skiva.

Evabritt Strandberg kommer vi dessutom att kunna höra i programmet Sommar i P1 2014.

Musik: Summa, version för stråkorkester av Arvo Pärt
Variationer för Piano Musikalisk bön för en vän över A-Dur & A-moll treklanger.
Teknik: Monica Bergmark
Producent: Ludvig Josephson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista