Toni Morrison
Toni Morrison Foto Bebeto Matthews
Tillgänglig t o m 10 april 2015

Läs mer om Hem av Toni Morrison

Frank Money är på väg hem. Hem till Lotus i Georgia där han och systern växte upp på bomullsplantagen. Han har fått höra att systern är svårt sjuk, och nu ska han ta hand om henne.

Som i alla sina romaner utforskar Morrison effekterna av rasism och sexism. Den här gången är det en krigstraumatiserad soldat som återvänder för att hjälpa sin syster, som utsatts för medicinska experiment. Men hur kan Frank rädda sin syster, när han inte kan rädda sig själv?

Hem är en litterär roadmovie som skildrar rasismen och fattigdomen i femtiotalets Amerika.

Toni Morrison fick som första svarta kvinna Nobelpriset 1993. I vår kommer en ny roman: God help the child (på svenska 2016).

Uppläsare är Angela Kovács som tidigare gjort flera uppläsningar för Radioföljetongen. Angela Kovács har spelat på många scener i Sverige; Dramaten, Göteborgs stadsteater och Helsingborgs stadsteater m fl. Hon är kanske mest känd för sin rollfigur Irene Huss i Tv-serien med samma namn.
Uppläsare: Mathias Lithner

Producent: Ulla Strängberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".