Tillgänglig till och med 27 juni 2015

Ljudet av sådant som faller av Juan Gabriel Vásquez

Juan Gabriel Vásquez är en av Sydamerikas mest lysande litterära stjärnor. I Ljudet av sådant som faller tecknar han ett porträtt av en ung man och hans trauma mot fonden av Colombias blodiga samtidshistoria.

Den unge universitetsläraren Antonios tonårstid är liksom en hel generation colombianers, präglad av att landet plågats av politisk instabilitet, mord och knarkkartellernas terror. I mitten av 90-talet på en biljardhall i Bogota möter han den besynnerlige piloten Ricardo Laverde. Det kommer att bli en kort men avgörande vänskap. Några månader senare blir Laverde skjuten på öppen gata och Antoni skadas svårt i samband med attentatet.

Kardo Razzazi läser Ljudet av sådant som faller. Razzazi är född 1985 i Uppsala. Han avslutade studier vid teaterhögskolan 2011. Efter det har han bl a arbetat på Riksteatern och Dramaten. Kardo Razziz spelade även huvudrollen i Jonas Hassen Khemiris Jag ringer mina bröder, på Malmö stadsteater samt i radioteatern med samma namn.

Ljudet av sådant som faller

Författare Juan Gabriel Vásquez
Översättare Manni Kössler
Uppläsare Kardo Razzazi
Förlag Brombergs förlag 2014
Musik Tu Silencio med Dueto Tiscayá
Slutmix Mikael Brodin
Produktion Emma Janke

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista