Tillgänglig 17 juni - 3 september 2015

Läs mer om Twist av och med Klas Östergren

Författarens relation till Ami som han alltid kallat henne, började redan i de tidiga tonåren men blev en kärleksrelation ”på riktigt” först när de båda var vuxna. I Twist rör vi oss från barn-och tonårstid i svensk skärgårdsmiljö till nutid i Karlskrona dit vår författare kommit för att skriva om en legendarisk teaterman på 1700-talet. Det som skulle blivit en stillsam arbetsresa förvandlas till ett drama. Det förflutna korsar författarens spår och ingenting är längre vad det tidigare syntes vara.

Klas Östergren sitter numera i Svenska Akademien. Hans genombrottsroman Gentlemen gick förra året upp på bio och kommer i höst att sändas som tv-serie där också den uppföljande romanen Gangsters är inlemmad i berättelsen. Klas Östergren har skrivit närmare ett 20-tal romaner, flera uppmärksammade tv-serier samt är verksam som översättare. I Radioföljetongen hörde vi honom senast då han läste sin roman Den sista cigarretten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista