Tillgänglig mellan 9 juni och 4 augusti 2016

Tomas von Brömssen läser Världen av Juan José Millás

Romanen beskriver en barndom i Madrid som var fylld av magi, fantasi och ett slags absurd skönhet, men också av fattigdom i en stor familj med nio barn.

Juan José Millás är välkänd i sitt hemland Spanien både som författare och som krönikör i El Pais. Han hör till den generation författare som efter diktatorn Francos död år 1975 trädde fram med anspråk på att skildra det nya Spanien och hans böcker har översatts till många olika språk.
Millás som är född 1946 har alltid använt sig av sitt eget liv i det han skriver, men så här öppet självbiografisk har han inte varit tidigare.

Tomas von Brömssen är en av våra mest anlitade skådespelare på film, scen och i TV, men detta är första gången han läser en radioföljetong! Han har spelat allt: revy, komedi och tung dramatik – från Peer Gynt till skrothandlarsonen Hebbe lelle, från Påklädaren till Saltön. Dessutom spelar han klarinett.


Världen

Författare: Juan José Millas
Översättare: Manni Kössler
Uppläsare: Tomas von Brömssen
Förlag: Tranan 2015
Musik:
O Faiado Maxico med Nordés
Celtas Na Croa med Nordès
Pandeirada de Matela med Nordés
La Molinera med La Musgana
Jotabé med Susana Seivane
No pudo ser med Ampero Sanchez
Sonat för Klaverinstrument Nr 24 D-moll och
Preludium för Klaverinstrument Nr 2 G-moll
av Antonio Soler med Luis Fernando Pérez
Sonat för violin solo nr 2 A-moll av J S Bach och
Dusk med Nigel Kennedy
Teknik: Jan-Olof Leandersson
Producent: Mia Gerdin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.