Dorthe Nors författare till Blicken pilen filen
1 av 2
Dorthe Nors författare till Blicken pilen filen Foto: Kirsten Klein
Pia-Johansson läser Blicken pilen filen av Dorte Nors
2 av 2
Pia-Johansson läser Blicken pilen filen av Dorte Nors Foto: Ludvig Josephson, SR
Lyssna och ladda ner mellan 8 mars och 26 april

Pia Johansson läser Blicken pilen filen av Dorthe Nors

Sonja har äntligen bestämt sig för att ta körkort. Men försöken att lära sig köra bil går trögt, då hennes körlärare ägnar sig åt allt annat än att lära henne köra.

Sonja är en kvinna i fyrtiårsåldern, som äntligen bestämt sig för att försöka ta körkort. Hon bor i Köpenhamn, där hon arbetar som översättare av en mycket framgångsrik svensk kriminalförfattare. Men hennes tankar är ständigt upptagna med uppväxten i den jylländska landsorten. Hon känner sig lika främmande för sin familj, som fortfarande bor där, som för den kaotiska huvudstaden. Och försöken att lära sig köra bil går trögt, då hennes körlärare ägnar sig åt allt annat än att lära henne köra.

Dorthe Nors, född 1970, debuterade 2001och har gett ut ett flertal romaner i hemlandet Danmark. 2014 belönades hon med P.O. Enquists pris.

Pia Johansson är född 1960 i Umeå och fullbordade sina teaterstudier vid Teaterhögskolan i Stockholm 1985. Hon är känd från åtskilliga TV- och radioprogram, som medverkande gäst i Parlamentet och På minuten. Pia Johansson har också varit värd i Sommar i P1 och medverkat i TV-serier som t.ex. LasseMajas detektivbyrå och Fröken Frimans krig.
Producent: Ludvig Josephson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista