Kollage för tävlingen "berätta en bild"
Berätta en bild Foto: Joseph Knevel

Berätta en bild – en skrivartävling för dig mellan 15 och 20

Kan du se bortom bilden och få personer att leva med hjälp av dina ord? Var med i Sveriges radios skrivartävling Berätta en bild.

Tävlingen riktar sig till dig mellan 15 och 20 och uppgiften är skriva en berättande text inspirerad av ett fotografi. Det kan vara en bild du tagit själv eller en som någon annan tagit – det viktiga är att du hittar en berättelse i den.

Uppgiften är inspirerad av Olivia Bergdahls text Hjälten Josef Schulz på fotografiet som belönades med Sveriges radios novellpris 2016. Hon håller också en skrivarworkshop i Göteborg 27/4, under finalen av litteraturveckan i P1, för att markera tävlingsperiodens start. 

– Om jag var femton och hörde talas om en sådan här tävling hade så jag hade nog tänkt: vad förväntar de sig verkligen inte att jag skickar in och så hade jag skickat in något sådant.

För att vara med och tävla om priset på 6000:- ska din text vara inlämnad senast på midsommarafton (22 juni). Du skickar den enklast på mail till beratta@sverigesradio.se.

Vinnaren kommer att få ta emot priset 28 september på den stora bokmässan i Göteborg – och vinnartexten kommer att publiceras av Sveriges radio.

Under tävlingsperioden kommer Olivia Bergdahl att dela med sig av skrivtips på facebooksidan Radioföljetongen och Novellen.

– Det finns förstås en massa teknik man kan lära sig, men det viktigaste i allt konstnärligt skapande är att lära sig att lite på sin egen blick på världen. Och så kan jag visa hur kul det är med ord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".