Sven Wollter Foto:Kerstin Wixe

Guldsmedens hemlighet

P1 måndag 20 februari kl 11.35 samt kl 19.35

Sven Wollter läser ”Guldsmedens hemlighet” av den spanska författarinnan Elia Barceló, i översättning av Ulf Eriksson. Radioföljetongen sänds i sex delar med start idag.

Det är en science fiction- och passionshistoria i en och samma roman. En spännande, sorglig och vacker resa i spåren av en stor kärlek med en text som låtit sig inspireras av Leonard Cohen.

Romanens berättare är en guldsmed som återvänder till sin barndoms by, där han som yngling upplevde en passionshistoria med en kvinna vid namn Celia. Han har aldrig kunnat glömma henne.

Författarinnan Elia Barceló räknas som en av de främsta i en yngre generation av författare i Borges efterföljd, och hon bjuder på en spännande, sorglig och vacker resa i spåren av en stor kärlek. En berättelse om att kärleken förvisso existerar, men att vi som deltar i kärlekens spel sällan är på rätt plats eller i rätt kropp eller i rätt tid. Leonard Cohens ”Famous Blue Raincoat” har inspirerat denna berättelse på ett närmast rebusartat vis.

Resterande delar sänds samma tid den 21/2, 22/2, 23/2, 27/2 och 28/2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".