Konjunkturen i KAK inte lika het som i resten av länet

Vi har tidigare berättat att industrin i Sala och Fagersta går bättre än på mycket länge, enligt länsstyrelsens konjunkturrapport, det visar sig bland annat genom fler nyanställningar.

Enligt rapporten är industrikonkjunkturen bra även i resten av länet, men Köping- Arboga- och Kungsörområdet släpar efter övriga länet.

På företaget Hasta AB i Köping, som tillverkar och designar solskyddsprodukter och gardintillbehör, har man haft lite av ett ”mellan-år” enligt Tommy Gullbo, marknadschef på Hasta.

- I år är det väl ett litet mellanår för att förbereda oss med ett nytt bolag som vi startar upp i Kina bland annat, säger Tommy Gullbo. Men han säger också att efterfrågan är bra och ökar, och att antalet anställda ligger stabilt på 40 och möjligen skulle kunna komma att öka något i framtiden.

Hasta i Köping går alltså bra, och det gör industrin i hela länet enligt konjunkturrapporten från länsstyrelsen, även om Köping, Arboga och Kungsör-regionen, KAK-regionen, släpar efter. Bland annat är det enligt rapporten 26 procent av företagen i KAK som har riktigt välfyllda orderböcker, bara hälften så många som genomsnittet för övriga länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".