Äntligen läkare på vårdcentralen efter flera års problem

Den akuta läkarbristen på Åbågens vårdcentral i Arboga är nu löst, i och med att företaget Vivalla Vårdbolag tar över verksamheten på entreprenad.

För några månader sedan beslutade landstinget att lägga ut verksamheten på entreprenad för att få läkare till Åbågen. I många år har vårdcentralen haft problem med att få tag på läkare som vill vara fast anställda. Man har fått klara sig med så kallade ”stafettläkare” som bara stannat en kortare tid.

Anita Johansson i Arboga, som är länsordförande i Västmanland för neurologiskt handikappades riksförbund, är glad idag.

- Jag tycker det är mycket bra. ( ... ) Att vi har fått fasta läkare nu, och läkare som folk tycker om, det tycker jag låter jättebra, säger hon.

För några månader sedan beslutade landstinget att lägga ut vårdcentralen Åbågen i Arboga på entreprenad, göra en upphandling och hoppas på att något privat vårdföretag ska kunna få tag på fast anställda läkare till vårdcentralen. Bakgrunden var att det i flera år hade varit ont om fastanställda läkare på Åbågens vårdcentral i Arboga, till sist var det ingen kvar.

När nu Vivalla vårdbolag tar över Åbågen blir det tre fast anställda läkare och Anita Johansson gläds särskilt åt att det blir en kvinnlig läkare.

- Jag har pratat med väldigt många, och kvinnor söker ju ofta för sådana problem som de inte vill att männen ska kunna... ja du förstår vad jag menar... ( ... ) så att det kommer en kvinnlig läkare hit betyder otroligt mycket, säger Anita Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".