Folkparkerna i Skinnskatteberg i dragkamp om kommunala pengar

Skinnskatteberg är en av få kommuner som har två aktiva folkparker.

En i tätorten och en i Riddarhyttan, som konkurrerar med varann om dom allt mindre kommunala bidragen.

Nu har ledningen för parken i Skinnskattebergs tätort ifrågasatt hur kommunen fördelar bidragen.

Ledningen för parken i Skinnskattebergs tätort anser att parken i Riddarhyttan får mer pengar vilket också stämmer om man enbart ser till 2006:s föreningsbidrag. Men över en fyraårs period är bidragen lika stora till dom båda parkerna.

Kommunalrådet Mona Mattson i Skinnskatteberg säger till P4 Västmanland att det är bekymmersamt när man inte har tillräckligt med resurser att fördela, och att det blir den här typen av kontroverser när det är likartade verksamheter som konkurrerar.

När det gäller föreningsbidragen till dom båda parkerna så är det lokalbidrag som dom båda föreningarna söker, inte verksamhetsbidrag. Och då påverkas summornas storlek av bland annat värmekostnaderna. Och där har båda parkerna haft problem. I Riddarhyttan har man inte fått ner elkostnaderna trots att man installerat en pelletspanna och även i Skinnskatteberg ligger driftskostnadernma högt. Men parkföreningen i Skinnskatteberg tycker samtidigt att verksamhetens omfattning borde räknas in när det gäller bidragens storlek och begärde vid ett sammanträde med kommunledningen att dom båda parkernas verksamheter skulle redovisas. Nu är den sammanfattningen klar och skall redovisas vid utvecklingsutskottets sammanträde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".