Ulf Sköld lämnar nu politiken

Ulf Sköld tackar för sig efter 35 år

Efter 25 år som ordförande i Hallstahammars kommunfullmäktige och 4 200 klubbade beslut, lämnar nu Ulf Sköld över ordförandeklubban.

Idag är han 72 år och politiken har varit en stor del av hans liv, då han har varit politisk engagerad i 35 år.

Ulf Sköld tycker inte att politiken har förändrats så mycket genom åren, men det har däremot klimatet.

- Politiken som sådan tycker jag väl inte har förändrats så väldigt mycket. Jag tycker kanske att det är lite hårdare tag i dag och lite mer aggressivitet, tror jag, i uttalandena ibland än vad det var tidigare. Då var det mera att man, åtminstone i kommun, att det inte var så hårda ord som det kan vara idag.

Ulf Sköld säger också till P4 Västmanland att budgetdebatterna alltid var upplyftande och att det är de viktigaste besluten som ett fullmäktige kan ta.

Han tror också att hallstahammarsborna kommer att komma ihåg honom som han som var fullmäktiges ordförande under väldigt många år. Och att han var den som inte hade en portfölj, utan som kom med en tygsäck med sina fullmäktigehandlingar i.

Han hoppas också att hallstahammarsborna ska komma ihåg honom som någon som gjorde myket för Hallstahammar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".