Kommunen räddar centrumbion i Köping

Nu ser det ut som att centrumbion i Köping räddas, i alla fall för tillfället. De skulder bion har på etthundratusen kronor hjälper Köpings kommun nu till med. De går nämligen i borgen för ett lån till bion.

Thomas Wiklund på Centrumbion tycker det känns bra idag:

- Underbart! Vi hoppas ju verkligen det hjälper till och får folk att gå på bio, säger han.

Sen tidigare ger Köpings kommun ett årligt hyresbidrag på drygt 400 000 men Roger Eklund vice ordförande i kommunstyrelsen som beviljar lånet säger att det vore ett fattigdomsbevis om man inte har en levande bio i Köping, visst egentligen borde en bio kunna bära sina egna kostnader men:

- Det kunde man ju tycka i den bästa av världar, men folk går mindre på bio. Vi hoppas att man får upp biointresset nu i Köping när man ser hur allvarligt det är, säger Roger Eklund.

Thomas Wiklund på centrum bion, tror dock på framtiden, bland annat på det mycket billigare och mer lätthanterliga digitalformatet som ryms i ena handen. Då kan man också visa filmerna mycket längre.

- Nu har man dem en vecka och när det gått en vecka, då kommer folk och frågar när vi får filmen. Vi har dem för kort tid, säger Thomas Wiklund.

Köpings kommun kommer också att stödköpa biobiljetter för att hjälpa upp besökstalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".