Ännu fler villatomter i Surahammar

Nu har startskottet gått för ytterligare ett tomtområde i Surahammar. Det handlar om 26 villatomter på Östra Källberget, som kan vara klara för inflyttning om ett år. Men grannarna är inte helt förtjusta...

Det är på Östra Källberget, mellan Rönnbärsvägen och Dalavägen, som kommunen vill bereda plats för 26 tomter. Idag finns där bara skog.

Om alla tillstånd beviljas och om det finns intresserade köpare, så kan området vara klart för inflyttning om ett år.

Men grannarna till området är inte helt förtjusta i planerna.

- Njaaa, dåligt, drygt! Det är bättre med skog, för då kan man bygga kojor, säger Fredrik Böös, som bor i ett hus som blir granne med de nya tomterna om planerna genomförs.  

Hans pappa, Håkan Böös, är inte lika negativ:

- Det gör inget om det blir hus, bara de spar en liten skogsrimpa så att det inte blir tomt mot tomt. Vi flyttade hit en gång för att det inte vara någon insyn från baksidan, där finns ju skogen, säger Håkan Böös till P4 Västmanland.

Inge Carlsson, VD för kommunala Surahammarshus, tror att det finns en efterfrågan på fler villatomter i Surahammar.

Kommunen vill ha en framförhållning, en beredskap, att snabbt komma åt villatomter vid efterfrågan, enligt Inge Carlsson.

- Det bör vara så att området kan börja bebyggas - om efterfrågan finns - om ungefär ett år, säger Inge Carlsson.

Tankarna kommer ursprungligen från bygg- och miljönämnden. Lämpligt nog fanns det en gammal plan som legat i malpåse sedan 1980-talet.

Planerna har nu uppdaterats en aning, bland annat har man gjort större tomter i det nya förslaget för att de allt större villorna som nu är populära ska få plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".