Sekofacket kritiserar SJ för personalpolitiken

Sekofacket ger nu SJ skarp kritik för sin personalpolitik i samband med de problemfyllda dubbeldäckarna som bland annat trafikerar delar av Mälardalen.

SEKO:s kritik mot SJ är klar och tydlig, facket tycker att SJ borde anställa mer personal så att fler kan hjälpas åt att få tågen att rulla. Dessutom behövs det mer personal som tar hand om irriterade kunder, för nu börjar SJ:s personal att må dåligt över all kritik som de tvingas utstå från passagerarna.

Peter Blomqvist är personaldirektör på SJ och han säger att de just nu håller på att rekrytera folk för att det ska bli fler personal på tågen. Han håller med om kritiken när det gäller tågen som inte fungerar men inte om kritiken när det gäller personalpolitiken.

Men enligt Seko:s Erik Johannesson så mår personalen så dåligt att det inte är omöjligt med uppsägningar.

Dubbeldäckarna trafikerar sträckorna Stockholm - Uppsala - Gävle, Sthlm - Västerås - Örebro, Sthlm - Nyköping - Linköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".