Boliviansk dans liknande den här kan man njuta på Växhuset

Nytt kulturnätverk av boliviansk förening

Det blir dans och musik när människor från olika kulturer möts ikväll på Växhuset i Västerås när bolivianska föreningen Tiwanaku ordnar en internationell kulturkväll idag.

Startskottet går också för ett samarbete mellan olika kulturföreningar.

-Vi har bjudit in väldigt många kulturföreningar. Vissa har medellat att de kommer med några från styrelsen, några med bara medlemmar som är nyfikna på kontakter och samarbete över gränserna och på det här nätverket som är huvudsakliga syftet och som vi eftersträvar, säger Ironia Condori, från arrangerande föreningen Tiwanaku, till P4 Västmanland.

Passande nog är det under Mångkulturåret 2006 som den bolivianska föreningen tagit initiativet till att öka samarbetet mellan olika föreningar och de vill få med alla typer av kulturföreningar - såväl svenska som från andra nationer.

-Då kommer andra kanske att våga göra liknande internationella kulturkvällar eller liknande för jag vill gärna att vi också blir bjudna ifall det är en libanesiskt, kurdiskt eller något annat. Det är det det handlar om - att man ger och tar, säger Ironia Condori från arrangerande bolivianska föreningen Tiwanaku.

Det är är ett smörgåsbord av bland annat thailänsk och brasiliansk dans, filippinsk sång och boliviansk musik som den internationella kulturkvällen kommer att erbjuda. Yulia Felix, från peruanska kulturcentret, Tahuantinsuyo, är en av dem ska uppträda ikväll på Växhuset och hon tycker idén med en sådan här kväll är bra:

-Vi tackade ja på en gång när de ringde och frågade om vi kunde vara med så det var jätteroligt. Om man fortsätter så här liksom så kan även andra som inte vågar visa varifrån de kommer och vissa kanske skäms lite för vad de har som kultur och inte kan visa det så kanske kommer de att våga det och känna sig mera stolta över vad de har egentligen, säger Yulia Felix, från peruanska kulturcentret, Tahuantinsuyo, till P4 Västmanland.

Internationella kulturkvällen i Växhuset i Västerås startar på fredagkvällen klockan sex.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".