Västerås flygplats lockar researrangörer

Från hot om nedläggning till efterfrågat komplement till huvudstaden.

Västerås flygplats har vänt trenden och drar fler intresserade resebolag.

Senast i raden är charterresor till Kanarieöarna.

En dagen är den nedläggningshotad och andra dagen så är nya bolag och arrangörer beredda att lägga sina flygningar därifrån. Och den senaste i raden är resföretaget Appollo som med start den 27e november kommer att arrangera charterresor till Kanarieöarna från Västerås flygplats.

Enligt Mats Dahlquist på Appollo så handlar det om att de vill satsa på charteresor som inte enbart utgår ifrån storstadsregionerna. Och han säger till P4 Västmanland att:

- Det finns ett tillräckligt stort underlag av passagerare från Västerås helt enkelt. Man kan tycka att det är märkligt med tanke på närheten i Arlanda. Men i det här fallet så förefaller det sig så att bekvämligheten ändå går först.

Satsningar på charterresor till Kanarieörna, charterflyg till Kreta i sommar, och återupptagna turer till Dublin och London med Ryan Air. Det är några av kommande satsningar på Västerås flygplats som är klara i dagsläget. Samtidigt pågår fortsatta diskussioner om flygningar till Sudan och Iran. Och en testtur kommer också att köras till Thailand i vinter.

Nu har en uppstickare gett sig in i leken. Om några år kan det bli aktuellt med flygningar till Balkanhalvön.

Det gäller att hänga med i svängarna när det handlar om Västerås flygplats. Och flygplatschefen Mikael Nilsson är nöjd:

- Jag ser ganska ljust på framtiden det måste jag säga, vi har ju Ryan Air som kommer tillbaka i februari och i slutet av mars. Och sen här vi vinterchartern och jag tror att det är första gång på över 15 år som vi har vintercharter.