Namninsamling för Östervålas polis

Det är oklart om polisen i Östervåla kommer att få vara kvar efter årsskiftet, då orten hamnar i Uppsala län. Det har väckt protester från PRO-föreningarna i Östervåla-Harbo och Tärnsjö, som nu driver en namninsamling. 

Enligt Sven-Olov Olsson, som är ordförande i PRO Östervåla-Harbo, är man nöjd med den polis man har på orten.

Uppropet har gett resultat; hittills har cirka 4 000 namn samlats in från de enkäter som ligger ute i affärerna i Östervåla och Tärnsjö.

Dessa kommer Sven-Olov Olsson personligen att överlämna till länspolismästare Erik Steen i mitten av november med hopp om att polisen får stanna kvar i Östervåla.

För en vecka sedan skickade PRO Östervåla även ett brev till länspolismästaren, men ännu har man inte fått något svar.

Från polisen säger man att det fortfarande är osäkert hur polisorganisationen kommer att se ut efter årsskiftet då Östervåla hamnar i Uppsala län. Möjligen blir det Tierp- och Enköpingspolisen som får ta över ansvaret för Östervåla.

Sven-Olov Olsson är orolig inför vad som kommer att hända om polisen försvinner från Östervåla, och då främst över att det blir långt till närmaste polis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista