Leijon svarade för Arbogas mål.

Arboga skakade serieledarna Rögle

IFK Arboga svarade för en bra insats hemma mot serieledarna Rögle som till slut vann med 2-1.

Gästerna från Skåne fick en bra start och ledde med 2-0 efter den första perioden. Men hemmalaget gav inte upp och kunde skaka Rögle ända in i slutet.

Det var inte mycket som talade för IFK Arboga inför mötet med allsvenskans suveräna ledare Rögle BK. Arboga hade tre raka förluster inför matchen mot skåningarna som bara förlortat en match.

Men hemmalaget stretade emot bra trots den dåliga starten då Rögle gick ifrån till ledning med 2-0. Efter en mållös mittperiod kom Arboga igång i slutakten.

En tidig reducering genom Joachim Leijon gav hemmapubliken hopp om en skräll och det var IFK som hade styrde spelet. Men Arboga fick nöja sig med att bli det första laget som vinner en sistaperiod mot tabellettan.

Ännu en förlust för Arboga gör att de rasar ner en placering och ligger nu tolva i tabellen.

***

Arboga-Rögle 1-2 (0-2, 0-0, 1-0)
Första perioden: 0-1 (3.44) Erik Andersson (Pär Arlbrandt, Mikael Gath) spel fem mot fyra, 0-2 (16.58) Pär Arlbrandt (Erik Andersson, Samuel Beckstrand).Andra perioden:
Tredje perioden: 1-2 (1.28) Joachim Leijon (Fredrik Sandgren)
Skott: 12-7. Totalt: 26-24 (9-6, 5-11, 12-7.
Utv, Arboga: 5x2. Rögle: 5x2.
Domare: Wolmer Edqvist, Grums
Publik: 742.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".