Bäckman: "Västerås vinner på att jag går"

Igår kom det överraskande beskedet att Per Bäckman slutar som tränare i VIK Hockey och går till elitserieklubben Frölunda.

Bäckman som var inne på sin tredje säsong i Västerås IK åker redan ikväll till sitt nya arbete i Göteborg.

Själv säger han att det är bra för Västeråsklubben att han lämnar den.

- Ja de blir ju av med hela mitt kontrakt och det är ju en vinst för Västerås. Sen får jag lite kompensation av Frölunda, så det är väl ingen som förlorar egentligen. Vi får väl se det som två vinnare, säger Per Bäckman.

Han ser tillbaka på sin tid i VIK med blandade känslor:

- De första två säsongerna är jag mycket nöjd med. Sen förra året, den säsongen kan vi inte vara nöjda med. Men vi lärde oss mycket av den säsongen. Vi förstod att det inte går att jobba heltid och ha familj och spela 45 omgångar i allsvenskan, säger han.

Han säger att han aldrig förut brutit ett kontrakt i hela sitt liv, och det är en lång karriär som pågått sedan han var 28 år.

- Och det är väl sällan en tränare blir värvad mitt under säsongen. Det här var tänkt att bli min sista säsong som tränare på is, och det kanske är sista rycket man gör, vem vet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".