Utövare av healing häktad för övergrepp

På torsdagseftermiddagen häktades den man i Värmland som misstänks ha förgripit sig sexuellt på flickor och kvinnor i samband med att han utövat healing.

Mannen har seanser även i Västmanland.

De brott mannen misstänks för ska ha begåtts i Värmland, men han har i flera års tid sysslat med seanser och healing även i Västmanland.

Här har mannen, som är i 60-års åldern, varit verksam genom en förening, där han själv har en styrelsepost.

Tingsrätten i Karlstad beslutade igår eftermiddag att mannen skulle häktas, som misstänkt för bland annat våldtäkt mot barn, grov sexuellt utnyttjande och sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

Enligt polisutredningen har kvinnor i olika åldrar lurats till att ha sex med mannen, för att bli botade från olika åkommor, och enligt personer med insyn i polisutredningen har mannen gjort medgivanden som stärker åklagarens bevisning mot honom, men mannen förnekar ändå brott.

Dom misstänkta övergreppen ska alltså ha begåtts i Värmland, där mannen också blivit avstängd från den förening han verkat i. Men föreningen i Västmanland har inte vidtagit några sådana åtgärder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".