Ny bussterminal i Hallstahammar

I Hallstahammar planeras nu en ombyggnad av bussterminalen i centrum. Kommunen vill att terminalen ska stå klar till nästa höst, då snabb-bussar troligen kommer att börja köra från Hallstahammar till Västerås via E18.

Ritningarna är ute på remiss i några veckor till. Synpunkter på planerna på den nya terminalen ska vara inne till kommunen senast 29 november. Sedan ska byggnadsnämnden ta beslut om eventuellt bygglov.

- Det är jättebra. Nu blir det jätteskönt och fint till trafiken. Det säger Ylham Hadi, som ibland åker buss till Västerås.

Planerna på snabbussar har gjort att kommunen vill ”ha ett ombyggt centrum i denna del som upplevs som vackert och säkert samt fungerar väl för gående, bussresenärer och bilåkande.” Det står i förslaget som har tagits fram.

Man har tidigare valt mellan tre olika förslag, och tanken nu är att skapa en refug som gör att busschaufförerna har två filer att välja mellan när de kommer in till stationen.

- Jag hoppas att det blir bra för alla, framför allt bussförarna. Min pojke har jobbat vid Björks Buss och de säger att det är besvärligt som det är nu. Det måste bli en lösning, men de håller väl på, säger Olle Lindqvist i Hallstahammar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista