Fagersta vågar satsa på nybyggnation

Flera kommuner i länet är tveksamma till att bygga nya hyresfastigheter sedan regeringen aviserat att statsbidragen ska dras in. Men i Fagersta ligger planerna på nybyggnation av en större fastighet i centrala tätorten fast.

Stig Henriksson är kommunalråd i Fagersta och han säger att man inte planerar bygget efter vilka statliga bidrag som går att få. 

- Våra kalkyler bygger inte i första hand på hjälp från staten för den brukar vara så osäker i vilket fall som helst. Men vi kommer naturligtvis, när vi får se kostnaderna och kalkylerna, att ta oss en funderare på exakt vad vi ska göra. Men för närvarande finns inga planer på att stoppa den här byggnationen, säger han.

Därmot befarar Stig Henriksson att om det blir för dyrt att bygga och hyrorna riskerar att skjuta i höjden blir det en svår pedagogisk match att övertyga möjliga hyresgäster om att det är dyrt att bo i nyproduktion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista