Vänstern i Sala sågar borgerlig budget

I Sala har Vänsterpartiet, som sitter i opposition, nu lagt sitt budgetförslag.

Den borgerliga samverkansgruppens budgetförslag betraktar man som ett skämt. Den handlar mest om gamla beslut, säger vänsterns Beatrice Björkskog.

Vänstern i Sala vill liksom socialdemmokraterna satsa på skolan och äldreomsorgen. Man vill omfördela i den 1,1 miljarder stora budgeten för 2007 och ge de båda verksamheterna mellan tre och fem miljoner extra.

De nya arvodena till de folkvalda är man kritisk till, och den borgerliga samverkansgruppens budgetförslag betraktar man som ett skämt. Den innehåller rader av redan beslutade satsningar, säger vänsterns Beatrice Björkskog.

När det gäller arvodet till de förtroendevalda så har kostnaderna ökat med en halv miljon trots att antalet ledamöter har minskat, och det är en orimlig utveckling som bygger på systemet att rätta arvodena efter riksdagsledamöternas, säger Beatrice Björkskog.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".