Hemfrid ser ljust på framtiden

Den borgerliga alliansens löften om skattereduktion för hushållsnära tjänster gör nu att företaget ”Hemfrid”, som utför sysslor i hemmet åt folk, ser ljust på framtiden.

Företaget nyanställer på många håll i landet, här i länet i Västerås, Köping och Kungsör.

Idag har företaget sammanlagt omkring 400 anställda i hela landet, men företagets VD Åsa Andersson säger att man räknar med att växa mycket snabbt framöver.

– Nu räknar vi med att i princip fördubbla vår verksamhet de närmaste ett - ett och ett halvt åren, säger hon.

Den första juli 2007 har den nya regeringen lovat införa en skattereduktion för hushållsnära tjänster, men redan nu märker Åsa Andersson alltså att man får många nya kunder. Idag har Hemfrid 400 anställda men om ett - ett och ett halvt år räknar man med att vara 800. 

Det som mest efterfrågas är städning, men även till exempel barnpassning och trädgårdsarbete. Att det ska bli skattelättnader för just hushållsnära tjänster är omdebatterat, den så kallade ”pigdebatten” har pågått länge, något Åsa Andersson inte gillar.

– Det är olyckligt att man pratar om pigor, vi pratar ju aldrig om drängar när det gäller hantverkare, säger Åsa Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".