Nej och ja till partier i skolan

Gymnasieskolorna i länet har olika policy när det gäller vilka politiska partier som får föra fram sitt budskap i skolorna.
Medan exempelvis Arboga och Kungsör bara släpper in partier som är representerade i kommunfullmäktige och riksdagen, släpper gymnasieskolorna i Fagersta och Norberg in alla partier, även de som har främlingsfientliga åsikter. Kent Persson är kommunalråd i Norberg och ordförande i Norra Västmanlands Utbildningsförbund. - Rasistisk eller främlingsfientlig propaganda får inte förekomma i skolan. De grupper eller partier som ändå gör så, de åker ut, förklarar han. Tidigare har skolan följt samma policy som i Arboga och Kungsör och bara släppt in partier med representation i riksdagen, men den policyn finns det inget stöd för i svensk lag, resonerar Kent Persson. - Därför har vi valt att gymnasieskolan ska vara öppen. Gymnasieskolan är en demokratisk institution och vi kan inte bestämma vilka som får komma och inte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista