Kontakta vården genom nätet

Det händer att man möts av långa köer när man ska försöka kontakta sin vårdecentral. Men i Västerås på Hemdal, Viksäng och Skultunas Vårdcentral har Landstinget nu infört ett försök med att låta den patient som vill, kontakta sin vårdcentral via Internet istället.

– Man kan också se vinster i att fler patienter använder den möjligheten så blir det mer utrymmer för de patienter som vill kontakta oss per telefon. Det säger Monica Träff avdelningschef på Kirurg och Endoskopi mottagningen, Centrallasarettet i Västerås. 

Nu finns det alltså möjlighet för en del patienter att ta kontakt med sjukvården genom att använda sig av Internet. Projektet testas på tre vårdcentraler i Västerås och på Kirurgmottagningen på Centrallasarettet. Projektet drivs av Stockholm Läns Landsting och kallas, Mina vårdkontakter.

Västeråsaren Ingela Johnsson tycker det låter som en bra idé att kunna använda sig av den tjänsten eftersom att hon oftast har svårt att komma fram när hon ringer sjukvården. En annan västeråsare P4 Västmanland pratade med var Hans Nyhlen, även han var positivt inställd till projektet.  Försöket kommer att pågå till sista April nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".