Avvisningar upprör i Sala

Salabon Björn Ragnarsson satte sitt sista hopp till Migrationsdomstolen för att förhindra att hustrun Irina och hennes mor skulle avvisas från Sverige under tisdagsförmiddagen. I torsdags hämtades de två kvinnorna av sex poliser. och i eftermiddag kom beslutet att avvisningen ligger kvar.

Enligt Migrationsverket har Irina och mamman, som kommer från Azerbadjan, inte tillräckliga skäl för att få stanna i Sverige - detta trots att Björn och Irina varit tillsammans i två år och gifta sedan februari i år.

I sitt avslag hänvisar också Migrationsverket till Utlänningslagen, och påpekar att uppehållstillstånd ska sökas och vara ordnat före inresan till landet.

Björn Ragnarssons hustru Irina och hennes 70-åriga mamma Lubov greps tidigt i torsdags morse av sex poliser, som oanmälda kom och knackade på.

En timme hade Irina och hennes mamma på sig att ta med sig det nödvändigaste.

Enligt Migrationsverket så har Irina och mamman, som flydde till Sverige år 2002 från Azerbadjan, inte tillräckliga skäl att stanna i Sverige.

Nu är hoppet att Migrationjsdomstolen får ärendet - men det måste ske före avvisningen klockan 10.00 tisdag förmiddag.

Om ärendet inte hamnar hos Migrationsdomstolen så har Björn Ragnarsson bokat en biljett, för att eventuellt åka med ner till Baku och på plats hjälpa till.

Hjälp kommer nämligen att behövas eftersom hans hustru och mamman, som är armenier, saknar både pass och legitimation giltiga i Azerbadjan.

Pass behövs bland annat för att kunna ta sig till den svenska ambassaden i Turkiet för att söka uppehållstillstånd.