Protester mot rivningsförslag i Arboga

Ett förslag om att riva Ahllöfsgården i centrala Arboga, för att ge plats åt en parkering, upprör de pensionärsorganisationer som har sina föreningslokaler i huset.

- Om det tycker jag absolut inte!

Det säger Birgit Johansson, ordförande i ”SPF Aktiv” i Arboga. 

- Nu när man har gjort hela Ahllöfsparken så fin med många miljoner tycker jag att det skulle vara synd om det på andra sidan gatan inte låg något annat än en asfaltyta, säger Birgit Johansson till P4 Västmanland.

Sedan 1997 har pensionärsorganisationerna i Arboga fått hyra Ahllöfsgården centralt i Arboga, och man har en mängd aktiviteter här, exempelvis bridge, sång, kursverksamhet och ute i trädgården boule.

Men ICA planerar att etablera sig i Hemköps gamla lokaler, och vill då utöka parkeringen som gränsar till Ahllöfsgården Därför har det diskuterats att Ahllöfsgården skulle rivas.

När Birgit Johansson fick höra det reagerade hon starkt:

- Jag sa att jag skulle ta sovsäcken och lägga mig här, så inte grävskoporna skulle kunna komma fram!

Enligt den tekniske chefen på Arboga kommun, Bo Antonsson, är dock inga beslut när det gäller parkeringen och Ahllöfsgården fattade och man diskuterar flera olika alternativ.

Men Birgit Johansson är fortfarande orolig, och hon hoppas att Arbogapolitikerna ska låta Ahllöfsgården vara kvar.

- Vi har ju fått löfte om att ingenting ska ske utan att det verkligen är förankrat, så det ska gå rätta vägen via kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för beslut, säger Birgit Johansson till P4 Västmanland.

Under onsdagen ska pensionärsföreningarna träffa tjänstemän på kommunen för fortsatta diskussioner.