Dimma stoppar landskamp i Västerås

(Uppdaterat kl 8.01)

Det blir ingen handbollslandskamp i Västerås under onsdagskvällen.

Polska damlandslaget, som skulle ha mött Sveriges damer i Västeråshallen, är nämligen kvar i Polen eftersom alla flyg är inställda på grund av dimma.

Den inställda matchen kommer som en kalldusch för arrangören IVH Västerås, som sålt omkring 700 förköpsbiljetter.

Landskampen som skulle ha spelats i Borlänge under torsdagen blir inte heller av. 

- Vi fick slutgiltigt besked igår kväll att de kommer inte till Sverige överhuvudtaget nu, säger IVH Västerås ordförande Bo Eirud till P4 Västmanland.

- Det är ju märkligt att man inte kunde avvakta till idag med ett besked, men man bestämde sig i Polen igår att inte komma, säger en besviken Bo Eirud.

- Det känns som att det inte bara beror på dimman.

Matcherna skulle vara ett led i uppladdningen inför EM som spelas i Sverige, med start den 7 december.

Svenska handbollsförbundet har diskuterat alternativa resvägar - med färja, buss och inrikesflyg i Sverige - med det polska förbundet, men har fått svaret att Polen inte vill ge sig ut på alltför påfrestande resor så här nära EM.

IVH Västerås kommer att lösa tillbaks de sålda biljetterna för dem som inte vill se ersättningsmatchen mellan två interna lag inom svenska damlandslaget som kommer att spelas i Västeråshallen.

Damlandslagets förbundskapten Ulf Schefvert är upprörd:

- De kan ju inte bara ställa in matcherna, det är ju rena Kalle Anka-fasoner. Det handlar ju om dimma, och såvitt jag vet så ligger väl sånt inte kvar i en vecka, säger han till TT.

- Det är väl bara att vänta tills dimman lagt sig, och i så fall skjuta på matchstarten några timmar eller flytta ena matchen till fredag, säger förbundskaptenen.