"Cykelmannen" avvisad

Den så kallade ”cykelmannen”, har nu avvisats till utlandet och polisen har lagt ner utredningen i det fall där han var misstänkt.

För även om det var många fall av ofredanden i Västerås under augusti och september i år, och det spekulerades i om det var samme man som låg bakom alla övergrepp, så landade det till slut bara i ETT fall, där den här mannen misstänktes.

- Fallet i sig det var ju ett ofredande; verbala tillmälen till den här tjejen. Det var inte påkallat på något vis att fortsätta den utredningen. Det säger Peter Eriksson inspektör på polisen i Västerås.

Det blev till slut bara ett överfall som den så kallade cykelmannen misstänktes för. Men det var inte det intryck som man fick för några månader sen när det kom nya rapporter varje vecka. Totalt anmäldes under en period på några månader 15 fall av ofredanden - varav tre våldtäktsförsök - utomhus i Västerås. Dock ingen fullbordad våldtäkt. Och under den här perioden menar Peter Eriksson att många drog väldigt snabba slutsatser.

- Alldeles för snabba, säger han.

- Han tycker ändå att polisen gjorde sitt till för att för att förklara att det hade blivit väldigt förstorat. Men särskilt media som säljer lösnummer måste väl ha något som säljer, säger han också.

Efter att den så kallade cykelmannen har avvisats till utlandet, så är ett av de femton anmälda fallen avskrivet. Men för de övriga fjorton anmälningarna finns idag ingen misstänkt.