Förskingringshärva i Västerås växer

Härvan om grov förskingring i mångmiljonklassen i Västerås fortsätter att växa.

Nu är även sambon till den 46-åriga kvinna som sitter häktad för grov förskingring, misstänkt för brott. Åklagaren misstänker att den 45-årige mannen gjort sig skyldig till grovt häleri.

Det var i förra veckan som mångmiljonhärvan började nystas upp.

I lördags häktades den 46-åriga kvinnan, misstänkt för grov förskingring alternativt grov trolöshet mot huvudman. Kvinnan driver ett juridiskt företag och enligt åklagaren har hon förskingrat minst 3,3 miljoner kronor.

Tingsrätten beslutade också att hennes egendom ska beläggas med kvarstad.

Det innebär att åklagaren och tingsrätten anser att det finns en stor risk att hon kan försöka sälja eller på annat sätt undanhålla sina egendomar för rätten för att slippa betala skadestånd om hon bedöms skyldig vid rättegången.

Kvarstaden ska omfatta så mycket av hennes egendom att det täcker ett skadestånd på drygt 3,3 miljoner kronor. Kvinnan har erkänt en del av brotten.

Men nu är även hennes 45-årige sambo misstänkt för brott. Under en muntlig förhandling i tisdags slog tingsrätten fast att mannen är skäligen misstänkt för grovt häleri. Tingsrätten bestämde också att även mannens egendom ska beläggas med kvarstad till ett värde av drygt 1,6 miljoner kronor.

Åklagare Per Hedman anser att han kan bevisa att kvinnan förskingrat minst 3,3 miljoner kronor, men det kan handla om mycket större belopp och att fler personer är inblandade.