Healare åtalad - misstänks för brott också i Västerås

Idag väcktes åtal mot den 60-årige man i Värmland, som misstänks för brott i samband med att han utövat så kallad healing.

Mannen är misstänkt för att ha förgripit sig sexuellt på flera kvinnor, däribland barn, under förevändning att hjälpa dem att må bättre.

Han åtalas för grovt sexuellt utnyttjande av en kvinna, sexuellt utnyttjande och ofredande samt våldtäkt mot barn.

En av åtalspunkterna om sexuellt ofredande gäller Västmanlands län. På en kursgård i Västerås kommun skall mannen ha uppträtt på ett sätt att en kvinna känt att hennes integritet blivit kränkt.

Mannen som är i 60-års åldern har varit verksam som healare i både Värmland och Västmanland. Sedan sex år tillbaka har mannen varit aktiv i Västerås spirituella förening Oceanen.

Föreningen Oceanen i Karlstad har tagit avstånd från mannen, men Oceanen i Västerås uttalar sitt stöd för mannen på sin hemsida. Trots en lång lista åtalspunkter menar föreningen att mannen är oskyldig och att andevärlden aldrig skulle arbeta genom en människa som skulle genomföra sådana här dåd. Vidare säger man att man aldrig har upplevt några problem med mannen eller fått några klagomål.

Rättegången inleds den 12 december och väntas pågå under fyra dagar.