Fler poliser i Västerås centrum

Polisen gör nu en extra satsning för att öka tryggheten i centrala Västerås under helgerna. Patrullerande poliser ska bland annat göra besök inne på krogarna under fredags- och lördagskvällarna.

Polisen kommer alltså att förstärka ordningsbevakningen i Västerås centrum en tid framöver.

Förutom den ordinarie styrkan kommer fyra extra patruller att finnas på plats när kroglivet börjar och vid stängningsdags, då de flesta bråken äger rum.

Enligt Jan Ståhl, som är biträdande operativ chef vid Polisen i Västmanland, har det varit en ökning av våldet i Västerås centrum de senaste veckosluten.

- Därför sätter vi in extra resurser en tid framöver. Det kommer att bli fler fotpatrullerande poliser i centrum som också ska göra besök inne på krogarna, säger Jan Ståhl.

Enligt polisen har fler synliga poliser en lugnande effekt, genom att berusade och bråkiga personer då drar sig för att ställa till bråk. Dessutom kan man ta om hand alltför alkoholpåverkade personer.

- Det är viktigt att folk ska kunna gå ut på kvällen utan att behöva vara rädda för att eventuellt bli misshandlade, säger Jan Ståhl.

- Det här hoppas vi ska öka tryggheten och göra veckosluten lugnare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".