Fler invandrare ska engagera sig fackligt

Det är viktigt med mångfald även i fackföreningsrörelsen. Det anser Fackligt Aktiva Invandrare i Västmanland. Och de arbetar för att få fler invandrare att engagera sig fackligt.

Aliki Karlsson är ordförande för Fackligt Aktiva Invandrare i Västmanland och hon säger till P4 Västmanland att alla fackombud, om de kunde tänka lite mer, borde engagera sig lite mer i integrationsfrågor, och få in fler medlemmar.

Om fackföreningar kunde lära sig att sammarbeta mer i de här frågorna tror Aliki Karlsson att facket blir jätte bra, att man kan arbeta tillsammans -och inte ”vi och dom” för det är det värsta jag vet, säger hon.

Föreningen Fackligt Aktiva Invandrare har funnits sedan i Västmanland sedan 1998 och drivs ihop med LO Västmanland. Medlemmarna kommer bland annat ifrån förbunden: Fastighets, Kommunal, Transport, Vård och - Lärarförbundet. De träffas och diskuterar fackliga frågor och är även ett stöd för invandrare ute i arbetslivet.  Och kanske viktigast av allt: de arbetar mycket med att öka mångfalden i såväl arbetslivet som fackföreningsrörelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".