Högbyn hoppas på skidsäsong till jul

Skidsäsongen är hittills i praktiken obefintlig. Så länge det är temperaturer långt över nollstrecket är det till och med lönlöst med konstsnö.

Men Västmanlands största skidanläggning, Högbyn i Fagersta, har inte gett upp hoppet om en vit jul.

Regnet dränker västsverige och skidanläggningarna i stora delar av fjällvärlden är i kris på grund av snöbrist, och i Västmanland är det inte bättre.

På länets största skidanläggning, Högbyn i Fagersta kommun, lyser nedfarterna gröna, liftarna gungar i vinden och pistmaskinen som inte haft säsongspremiär står på gocartbanan.

Men Glenn Tammumägi som sedan åtta år äger anläggningen i Högbyn hoppas kunna öppna i julhelgen.

- Ja jag hoppas fortfarande på att kunna göra det i år också för det är en av dom viktigaste helgerna när det gäller att locka spontanåkare, säger han.

I fjol hade Högbyn en rekordsäsong med 35 000 besökare och en investering på fem miljoner i bla snökanoner skulle trygga framtiden. Bara nu kylan kommer så lägger Glenn snö i samtliga nerfarter på tre dygn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".