Köpingsföretagsledare under utredning

Företaget Obol Investment, som utreds av både finansinspektionen och finanspolisen har kopplingar till Köping.

Obol har sponsrat idrottssverige med stora pengar men det är oklart varifrån de kommer, och tillstånd för kapitalförvaltning saknas.

En av huvudmännen i den så kallade Obolhärvan är styrelseordförande för ett företag i Köping. Fyra personer arbetar på Assuransforum i Mälardalen, som företaget heter. Men Assuransforum skriver nu på sin hemsida att ”Assuransforum i Mälardalen AB har inga kopplingar till Obol Investment eller till något av övriga utländska bolag som namngivits i media de senaste dagarna.”

Företaget Obol har den sista tiden uppmärksammats för att bland annat sponsrat flera idrottsklubbar i Sverige med mångmiljonbelopp, utan att ha tillstånd från finansinspektionen.

Finansinspektionen har visat intresse för bolaget och ska träffa företrädarna Jan Saradlic och Bo Johansson för att klara ut frågetecknen.

Obol har fått stark kritik av aktiespararna, som har talat om bedrägeri. Obol å sin sida har svarat med att hota aktiespararna med åtal för förtal, och man har dessutom i ett pressmeddelande lovat att fortsätta satsa på svensk idrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".