Stökig natt i Västmanland

Polisen i Västmanland har haft en intensiv natt. Bland annat har fem personer omhändertagits för drograttfylleri och en man i Köping har anhållits misstänkt för att ha hotat några pojkar till livet.

Det var klockan 20.20 i Köping som en 60-årig man greps misstänkt för olaga hot. Det var vid Köpings kyrka som mannen kom i bråk med fem pojkar och han hotade att slå ihjäl dem. Den 60-årige mannen har nu anhållits.

Polisen har också omhändertagit fem personer runt om i länet för drograttfylleri under natten, och fem personer har gripits misstänkta för ringa narkotikabrott.

I samband med en fordonskontroll i centrala Västerås vid midnatt hittade polisen tårgassprej. Den 25-årige mannen som körde bilen är nu misstänkt för brott mot vapenlagen och dessutom för drograttfylleri.

Polisen har också i natt gripit tre biltjuvar vid Centrallasarettet i Västerås och en tjuv inne i en mataffär på Erikslund i Västerås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".