"Hela Människan" måste dra ner

På föreningen ”Hela Människan” i Köping är man orolig över ekonomin nästa år, och det står klart att man kommer tvingas dra ner på personal. Nu befarar man att den sociala verksamhet föreningen driver kommer att bli lidande.

- Visst känns det väldigt bittert att vi faller på målsnöret, kan man säga, för vi kan inte gå in nästa år och ha samma dåliga förutsättningar som vi har haft det här året, säger Birgit Karlman, föreståndare för ”Hela Människan” i Köping.

- Vi måste dra ner och vi drar ner kraftigt, sedan får vi se vad som händer.

Under det här året har föreningen haft svårt att få det hela att gå ihop ekonomiskt.

I slutet av året kommer man aändå tt landa på ett ”plus-minus-noll”-resultat, tack vare att Köpings kommun skjutit till extrapengar och att privatpersoner och andra organisationer skänkt pengar.

Det ekonomiska reslutatet för i år gör att man inför nästa år tvingas säga upp personal; tre halvtidstjänster ska bort.

Socialnämndens ordförande Roger Eklund menar att underskottet beror på att föreningen har tagit på sig för stora utgifter, men han tycker också att det är viktigt att föreningen fortsätter med sin verksamhet:

- Vi kommer att fortsätta stödja ”Hela Människan”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".