IFK Arboga vill ha en ny ishall

Säsong efter säsong har Arboga hockey fått dispens från hockeyförbundet för att få spela allsvenska trots att Arboga ishall inte uppfyller dom krav som hockeyförbundet ställer för att få spela allsvenska matcher där. Men nu ser det ut att kunna bli en ändring.

IFK Arbogas ordförande, Sören Bojar har stora planer för en ny hall och han säger till P4 Västmanland att.

- För det första är det då för att vi överhuvudtaget ska få spela i Allsvenskan då måste hallen klara 2 500 i publik, och man måste höja taket två meter - det är nummer ett det. Sen är det tänkt att det här är ingen ishockeyhall, utan det blir en evenemangsarena.

Tanken är alltså att den hall som man nu vill bygga i Arboga också ska kunna användas till bland annat mässor, konserter och liknande evenenmang. 

- En nya arena kan vara ett lyft för hela regionen och att kommunen ska göra vad den kan för att möjliggöra att en nya arena ska byggas, säger Arbogas kommunalråd, Socialdemokraten Olle Ytterberg.

Svenska Ishockeyförbundet har gett IFK Arboga dispens att spela allsvenska hockeymatcher i hallen, trots att den inte håller måttet.

Turerna kring Arboga Ishall har varit många och en ombyggnation av hallen skulle gå på 38 miljoner kronor.

Rent sportsligt är det lite av ett mellanår för IFK Arboga, och ordförande hoppas att arenabygget blir av oavsett hur det går för klubben.