Delade meningar om ny golfbana

Nu pekar det mesta på att det kommer att byggas en golfbana i Lockmora utanför Kungsör - men det är inte alla som är glada över det...

Nu har Kungsörs kommuns bygg- och miljö sagt ja till en så kallad detaljplan som säger hur området med den framtida golfbanan i Lockmora ska se ut.

- Det är naturligtvis mycket glädjande för oss som jobbar i golfklubben att vi nu har tagit ett viktigt steg mot att kunna påbörja det reella arbetet med golfbanan, säger golfklubbens ordförande Mats Lindborg.

- Vi har ju jobbat i över två års tid med det här, och det har ju dragit ut väldigt på tiden och varit väldigt mycket mer jobb än vi någonsin kunde ana när vi började.

- Men vi har väl aldrig riktigt givit upp tron på att det verkligen skulle bli någonting i slutänden, säger Mats Lindborg till P4 Västmanland.

Siri Peltonen, som bor med sin familj bara några meter från golfbanan, är inte lika glad.

Redan idag finns en drivingrange på området, och Siri visar upp en plastkasse med bollar därifrån; bollar som hon hittat när hon gått i skogen i Lockmora.

- Vi har plockat svamp och hittade golfbollar istället. Jag tror att vi måste använda hjälm när vi går i skogen.

Om Kungsörs kommuns beslut om detaljplanen inte överklagas, och om golfklubben får bygglov, hoppas Mats Lindborg att grävandet ska kunna börja i vår, så att några hål kan bli klara redan under sommaren.

Alla nio hål beräknas vara klara till säsongen 2008.