1 av 2
IVH:s målvakt Philip Åkesson (längst till vänster) gjorde 23 räddningar mot dittills obesegrade Hallby.
2 av 2
Ett av IVH:s anfall.

IVH Västerås vann allsvenska premiären

IVH Västerås vann herrarnas allsvenska handbollspremiär under måndagskvällen. Inför 413 åskådare i Västeråshallen besegrades IF Hallby med 24-22.

I halvtid stod det 12-9 till IVH Västerås i den allsvenska premiärmatchenhen mot IF Hallby från Jönköping.

Stundtals böljade matchen fram och tillbaka över planen.

- Det är två lag som kan varandra ganska bra, så det var kamp över banan. Det var tätt och jämnt men vi ledde med två tre bollar hela vägen, sen gjorde vi ett ett ryck, men det var mycket kamp över banan, säger IVH:s tränare Carlo Galuzzi till P4 Västmanland.

IVH:s målvakt Philip Åkesson storspelade mer och mer ju längre matchen led.

IVH inledde den andra halvleken med med att göra fyra mål inom fem minuter, varav tre gjordes av åttamålsskytten Johan Moberger, som också är assisterande tränare.

Slutet av matchen blev en rysare, då IF Hallby reducerade till 22-23 med bara 40 sekunder kvar att spela.

IF Hallbys ass tränare Christian Grönblad säger till P4 Västmanland att man ”med lite tur” hade tagit IVH.

- Jag tror vi gör sju på raken, på de sista fem minutrarna. Sen i slutet, med facit i hand, skulle vi kanske ha släppt in dem mera och låtit dem ta ett läge med 20 sekunder kvar, så vi hade kunnat göra något på slutet, säger Grönblad.

I matchens slutsekunder gjorde Johan Moberger sitt åttonde mål för kvällen, och segersifforna skrevs 24-22 för IVH Västerås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".