Spelning i ett festivaltält på "Kaktus 2005".

Utan nya eldsjälar ingen "Kaktus 2007"

Mycket pekar på att det inte blir någon Kaktus-festival i sommar.

Orsaken är att det fattas folk från arrangörshåll.

De som drivit festivalen sedan starten 2003 vill inte ta det ansvaret i år igen.

Kaktus-festivalen arrangerades för första gången 2003 på Arboga flygfält. Sedan dess har den även hållts i Köping och Kungsör.

Festivalen har dragits med ekonomiska problem, men det som nu alltså verkar sätta stopp är att det saknas eldsjälar som vill lägga ner många timmar på en ”Kaktus 2007”.

- Vi söker med ljus och lykta efter nya personer som vill komma och ta över de tyngsta posterna. Sedan är vi flera som vill vara med och arrangera, men inte ha huvudansvaret, säger Lina Ekdal som är ordförande i festivalens styrelse.

Ska det bli någon ”Kaktus 2007” gäller det att intresserade hör av sig ganska snart. Om några veckor är det tänkt att festivalens styrelse ska träffas och ta det slutgiltiga beslutet.

- Det ser ut som att vi tar ett uppehåll 2007 och så hoppas vi komma tillbaks 2008, säger Lina Ekdahl till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".