Benjamin Kalinovic kan få proffsboxas hemma i Västerås.

Proffsboxning i Västerås?

Västerås kan få en proffsboxningsgala.

Nästa lördag är det första gången på 37 år som proffsboxning arrangerasi Sverige när bland andra Västeråsaren Benjamin Kalinovic går upp i ringen i Göteborg. Och nu vill organisationen bakom galan arrangera fler galor.

- Om inte i mars så lovar jag att vi i maj månad kommer arrangera en proffsgala i Västerås, säger Wally Monteanu som ligger bakom galan i Göteborg.

Redan i mars kan det alltså bjudas på proffsboxning i Rocklundahallen i Västerås där organisationen New Sweden Boxing Promotion hoppas kunna locka uppåt 5000 åskådare och erbjuda intressant boxning.

- Det blir proffsmatcher med våra killar som vi har i stallet med en huvudmatch där Benjamin Kalinovic är självklar, säger Wally Monteanu.

Dessutom kan det även bli tal om några amatörmatcher där före detta BK Rapid-boxaren Erik Roth är aktuell.

När det gäller galan i Göteborg nästa lördag så har biljettförsäljning gått trögt, men Wally Monteanu är medveten om riskerna.

- Vi kommer ha erfarenhet i ryggen efter den första galan i Göteborg och sedan får vi utvärdera och se vilka misstag vi gör då.

- Vi har siktat högt när vi hyrde Scandinavium, men vi är positiva och tror att biljettförsäljningen kommer öka rejält under de sista dagarna.

Idag blev det även klart vilken Benjamin Kalinovic får möta i galan nästa lördag. Hans motståndare blir ukrainaren Boris Akropov.

- Det är en fysisk stark boxare, en riktig fighter som jag tror ska passa Benjamin ganska bra. Men det blir ingen lätt fight, säger Wally Monteanu som är Benjamins manager.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".