Westholm och Super Light slutade sexa

Det blev inte tredje gången gillt för Jörgen Westholm från Sala och hästen Super Light i Prix d’Amerique.

Ekipaget slutade sexa i världens största travlopp och lite överraskande vann Offshore Dream.

- Vi gjorde vad vi kunde men räckte inte till. Fast vi är nöjda med att bli sexa, säger Jörgen Westholm till P4 Västmanland.

Super Light travade 1.13,2 i Prix d’Amerique och var endast två tiondelar från sitt rekord. Ändå var han chanslös som sexa och utklassad av vinnaren Offshore Dream.

Super Light var det starka svenska kortet i årets Prix d’Amerique. Han vann Prix de Bourbonnais för en dryg månad sedan och Jörgen Westholm hade siktat på en plats på pallen.

-Jag tyckte det var realistiskt, han var sexa för två år sedan och fyra i fjol, och han har tränat perfekt de senaste veckorna. Men vi kunde inte följa dom andra när de stack runt sista sväng. Så klart en besvikelse men både jag och hästen gjorde vad vi kunde, säger Westholm och torkar bort det svarta gruset från ansiktet.

Westholm fightades om ledningen under den första kilometern och kanske kostade det lite för mycket kraft. Men han fick sedan ett perfekt lopp i rygg på ledaren.

-Det är små detaljer när vi snackar om inledningen. Nej, Super Light var helt enkelt inte tillräckligt bra. Så är det bara. Nu siktar vi på Prix de Paris om tre veckor.

Loppets yngsta häst vann årets Prix D’Amerique. Pierre Levesque styrde femårige Offshore Dream till en säker seger på löpningsrekordet 1.12,0 över 2 700 meter. Offshore Dream var flera längder före tvåan Kool du Caux med Jean-Michel Bazire.

Salahästen Super Light var bäst av de svenska ekipagen och slutade sexa. Jörgen Westholm pressade sig till ledningen med Super Light, men fick attackerades två gånger om under den första kilometern och tvingades till slut att släppa täten.

Björn Goops Conny Nobell blev stressad av två omstarter och tappade mycket mark redan från början, ekipaget kom i mål långt efter det övriga fältet efter dubbla galopper.

Jag de Bellouet var först i mål förra året, men diskades då för dopning. Nu galopperade ”kannibalen” dubbelt i sin sista start i Prix d’Amerique.

Förhandsfavoriten Kesaco Phedo slutade fyra.

(TT)