Tufft för handeln i Kungsörs centrum

Det är besvärligt för affärer och restaauranger i centrala Kungsör, och många lokaler står tomma. Men nu föreslås att Drottninggatan görs om - kanske med parkeringar - för att förbättra situationen.

I Kungsör föreslår nu nu oppositionspartierna - dvs moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna - att man ska utreda hur Drottninggatan ska se ut, för att den ska bli så bra som möjligt för handlarna.

Bland annat vill man underlätta parkering på Drottninggatan.

Bakgrunden är att affärer och restauranger i Kungsör har haft det tufft de senaste åren. I dag finns det många tomma lokaler i centrum.

Kungsörsborna Camilla Pettersson och Stina Lindgren tycker att det är en bra idé.

- Ibland när man ska hämta ut pizza eller pengar så skulle det vara bra. Då ska man in bara så snabbt, så då skulle det vara bra med parkering, säger Camilla Pettersson.

Drottninggatan går rakt genom Kungsörs centrum, och har diskuterats väldigt länge.

Kanske är den för smal för att det ska rymmas trottoar, parkeringar, och väg - men oppositionen vill nu i alla fall utreda saken.

Den senaste ombyggnaden på Drottninggatan, mellan Villagatan och Frejgatan, blev inte bra, tycker oppositionen.

Men alla kungsörsbor tror inte på idén med fler parkeringar, Margot Larsson är en av dem.

- Nej, det går inga affärer i Kungsör, det är för litet. De jobbar i större städer, inte beror det på att det fattas parkeringar, säger Margot Larsson till P4 Västmanland.