Arbogas kapten: "Full förståelse för dem som lämnar"

Arboga hockey har stora problem med ekonomin och man kan inte garantera lönerna till spelarna.

- Det känns förstås inte bra. Vi hade ju hoppats att vi kunde slutföra på ett bra sätt med alla man men det ser ju inte ut att kunna hända, säger IFK Arbogas lagkapten Stefan Sjödin.

Under eftermiddagen pågår ett möte i Arboga där klubben ska försöka få med sig sponsorer som kan rädda säsongen. Men redan har flera spelare lämnat Arboga för att söka sig till andra klubbar.

Stefan Sjödin har förståelse för spelarna som valt att lämna klubben.

- Som situationen har blivit har man full förståelse för dem killar som eventuellt kommer lämna för att det är deras enda levebröd och de måste ju kunna betala sina räkningar, säger lagkaptenen.

För att fylla ut luckorna efter de åtminstone sex spelare som redan har lämnat Arboga, sitter sportchefen Niklas Johansson och ringer till spelare.

- Ja, vi kommer få ihop en trupp, det vågar jag nästan lova. Jag kommer jobba dag och natt och se till att vi kan ställa ett lag på benen de här sista matcherna.

När det gäller betalning får spelarna som tackar ja, klara sig utan.

Vi erbjuder helt enkelt inga löner till spelarna som jag ringer runt till nu, utan det är helt enkelt en fråga om att de vill ställa upp och hjälpa till, säger Niklas Johansson, sportchef i IFK Arboga.

- Vissa kanske har spelat färdigt i sina division 1-lag och känner att det kan vara kul att spela allsvensk hockey i fem matcher.