Foss lämnar jobbet som VLT:s chef

Lennart Foss lämnar uppdraget som verkställande direktör för VLT-koncernen. Anledningen är bland annat att inflytandet över VLT-koncernens utveckling har minskat, i och med att Stampen AB har blivit ny majoritetsägare i koncernen.

Först pekar Lennart Foss på det han har fått vara med om under sina tio år i koncernen, till exempel att se VLT utvecklas från ett tidningsföretag på börsen till ett medieföretag.

– Jag har varit med om att genomföra ett av medie-Sveriges större affärer för ett och ett halvt år sedan. Det är ett väl fungerande bolag, och i och med att Stampen nu går upp i ägande så känns det riktigt att lämna över det här till någon annan, säger han.

Det är inte så att du avgår nu för att VLT-koncernen nu per definition blir ett dotter-dotter-bolag till Stampen, alltså med minskat inflytande?

– Jo litet grann så spelar det naturligtvis in också. Dels är det här att jag har varit i tio år, dels som du säger så är det ett annat ägande och det är klart att någonstans så blir det en liten annan sitaution för mig också.

Vad ska du göra istället?

– Ja, det vågar jag inte svara på just nu. Det är ganska bra att gå ut i den här världen och fundera själv, tänka på sig själv vad man ska göra i framtiden, svarar Lennart Foss.

Vid sidan av Foss lämnar Bert Levin och Ove Joanson koncernens styrelse. ”Det finns ingen schism men jag är ganska noga med hur jag använder min tid”, säger Ove Joanson - också han med hänvisning till det minskade inflytandet - till P4 Västmanland.