Facket anmäler Landstinget

Vårdförbundet i Västmanlands län har lämnat in en så kallad tvisteanmälan till chefen för landstingets kirurgidivision, Lars-Olof Svensson, för brott mot medbestämmande- och arbetsmiljölagen.

Anledningen är uppgifter om att divisionen inte kommer att ersätta personal som blir sjukskriven - till exempel ambulanspersonal - men det har facket inte ens fått information om, säger vårdförbundets vice länsordförande Jani Stjernström till P4 Västmanland.

Divisionschefen Lars-Olof Svensson säger att facket informerades vid ett möte i januari, och när det gäller arbetsmiljöbiten så säger Svensson till P4 att det inte är fråga om att aldrig ersätta sjukskriven ambulanspersonal utan man får se det från fall till fall.

- Man måste göra en medicinsk prioritering och då är det ju så att de svårast sjuka måste komma i första hand. Akutsjukvården kommer också väldigt högt upp i prioriteringsordningen, säger Svensson.

Jani Stjernström vidhåller att facket inte har någon konkret information om budgetarbetet inom ambulansen och väntar nu på att arbetsgivaren ska meddela en dag för förhandling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".